wat is geluk

Wat is geluk?

Geluk is de emotionele staat (het geluksgevoel) waarin jij je blij, vrij en zonder zorgen voelt. Het is een vraag waar veel mensen mee lopen… Wat is geluk? De zoektocht naar een leuker leven start met jezelf afvragen “Wanneer ben je gelukkig?”. De definitie van geluk zal voor iedereen anders zijn. In dit artikel leer je wat geluk is en hoe jij er voor kunt zorgen dat je gelukkiger wordt dan dat je nu bent.

Waarom ben ik niet gelukkig?

Ongelukkig zijn is geen prettig gevoel en kan voor de nodige wanhoop zorgen. Helemaal als je actief probeert om wél gelukkig te zijn. Geluk (en dus ongeluk) kan verschillende oorzaken hebben. Je ongelukkig voelen kan bijvoorbeeld komen door stress, negatieve gebeurtenissen of het ontbreken van een doel in jouw leven. Alles hebben en toch niet gelukkig zijn is ook iets wat regelmatig voorkomt.

Niet gelukkig is daarom lastig de vinger op te liggen. Soms heb je een duidelijk beeld van waar het vandaan komt, maar de oplossing vinden is een stuk lastiger. Vraag jezelf daarom af: “wat wil ik wél?”. Doe wat je gelukkig maakt in jouw dagelijkse activiteiten. Ga af en toe eens zitten om naar het grotere plaatje te kijken, maar begin bij de vraag: hoe maak ik er een leuke dag van? Vanuit daar kun je werken aan jouw droomleven.

Hoe word je gelukkig met jezelf?

Als je kijkt naar wat je wél wil, komt automatisch de vraag ‘hoe word ik weer gelukkig met mezelf?’ naar boven. Je gelukkig voelen kan al met een paar eenvoudige aanpassingen in jouw huidige leven.

Gelukkig worden tips

Leven in het moment

Meer leven in het moment zal bijdragen aan een gelukkiger leven. Doordat je niet bezig bent met de zorgen uit het verleden of zorgen in de toekomst, kun je genieten van de kleine dingen “in het nu”. Beter leren leven in het moment kun je oefenen door bijvoorbeeld meditatie en mindfulness.

Wat wil je wel?

In plaats van na te denken over wat je ongelukkig maakt, kun je nadenken over wat je wél wil. Door bezig te zijn met wat je niet wil, zal jouw brein dit onbewust oppakken en dit een onderdeel worden van jouw leven.

Loslaten om gelukkig te worden

Hoe fantastisch het ook is om vooruit te kijken in het leven, kun je het jezelf makkelijker maken door te kijken naar wat je tegenhoudt. Op het moment dat jij je niet meer laat tegenhouden door (zelfopgelegde) beperkingen, zul je jezelf een stuk vrijer voelen!

Weer gelukkig worden met Droom Leef Geniet

Geniet van het moment en leer te leven in het nu! Tijdens het tweedaagse Droom Leef Geniet evenement ga je ontdekken hoe je meer kunt genieten en je niet meer hoeft te laten tegenhouden door die oude angsten! Want… Een leuker leven kun je leren. Bekijk op deze pagina snel wanneer de eerstvolgende Droom Leef Geniet bij jou in de buurt plaatsvindt!

Share the love

Facebook
Twitter
LinkedIn

Hoe haal je je doelen? Twee dagen vol met tips en technieken.