Beperkende overtuigen moeiteloos loslaten met deze 5 tips

Het leven is een avontuur en we willen allemaal onze dromen waarmaken! Een leven vol vrijheid, zelfvertrouwen, verbinding, liefde en groei. Hoe lekker klinkt dat? Helaas komen we soms beperkende overtuigingen tegen die ons tegenhouden om ons volle potentieel te bereiken. Gelukkig is er een manier om deze overtuigingen los te laten en ons droomleven te leiden en in dit artikel ontdek je 5 snelle stappen die je vandaag al kunt inzetten.

Laten we eerst eens kijken naar wat beperkende overtuigingen zijn. Dit zijn gedachten die ons vertellen dat we iets niet kunnen doen of dat we niet goed genoeg zijn. Bijvoorbeeld: “Ik ben het niet waard om in een groep te spreken” of “Ik ben te oud om nog iets nieuws te leren.”

Vaak zullen deze gedachten niet zo zwart/wit zijn. Daarom zijn ze ook nog wel eens lastig om te herkennen. Toch houden deze gedachten houden ons vaak tegen om onze dromen na te jagen, omdat we denken dat een leuker leven voor ons niet haalbaar is…

Het goede nieuws is dat we deze overtuigingen los kunnen laten. Hier zijn een paar tips om je te helpen:

  1. Identificeer je beperkende overtuigingen. Dit is de eerste stap om ze los te laten. Het is belangrijk om te weten welke gedachten je tegenhouden, zodat je ze kunt veranderen.
  2. Vraag jezelf af of deze overtuigingen waar zijn. Vaak zijn beperkende overtuigingen gebaseerd op oude ervaringen of op wat andere mensen tegen ons hebben gezegd. Het is belangrijk om te beseffen dat deze gedachten niet altijd waar zijn. Je kunt jezelf de vraag stellen: is dat écht (altijd) zo?
  3. Verander je gedachten. Als je eenmaal weet welke overtuigingen je tegenhouden, kun je je gedachten veranderen. Maak bijvoorbeeld het beeld minder heftig door te spelen met kleuren of geluid. Tijdens de tweedaagse theatershow ‘Droom Leef Geniet‘ gaan wij verschillende technieken gebruiken waarmee jij weer de leiding kunt nemen over jouw gedachten!
  4. Focus op het positieve. Probeer je te concentreren op het positieve in plaats van op het negatieve. Bedenkt wat je wél wil en focus je hier op. Dit helpt jouw brein om meer positiviteit in jouw leven toe te laten en beperkende gedachten los te laten.
  5. Neem actie. De laatste stap is om actie te ondernemen. Door stappen te zetten naar het bereiken van je dromen, zul je zien dat je beperkende overtuigingen niet waar zijn.

Onthoud dat het loslaten van beperkende overtuigingen een proces is en dat het tijd kost. Wees geduldig met jezelf en blijf werken aan het veranderen van je gedachten. Door deze overtuigingen los te laten, zul je in staat een leuker leven te leven!

Wil je het proces naar een leuker leven versnellen? Tijdens Droom Leef Geniet gaan we verschillende methoden gebruiken, waarmee jij snel in een positieve staat vol zelfvertrouwen komt! Ben jij er bij op 15 & 16 april in het Isala Theater in Capelle a/d IJssel? Tot dan!

Share the love

Facebook
Twitter
LinkedIn

Hoe haal je je doelen? Twee dagen vol met tips en technieken.