Waarom toewijding tot één ding de sleutel tot succes is

In een wereld waarin alles mogelijk is, liggen alle keuzes open. Lekker, zou je denken… Dan kan alles, ook voor jou! Toch is er een grote kans dat jij wel eens twijfelt aan een keuze die je gemaakt hebt en dan toch van richting verandert. Vervolgens begin je aan iets nieuws, gaat dit vervolgens toch niet zo als je wilt en begint het riedeltje weer opnieuw. Maar wat nu als je eens niet continu van “project” zou switchen of op meerdere paarden in zou zetten, maar je volledig zou toewijden aan 1 ding? In dit artikel leer jij waarom toewijding dé key tot een leuk leven en succes is.

Overvloed aan keuzes

In een wereld waarin er een overvloed aan keuzes is, is het vaak zoeken naar de juiste balans. Een balans van vastpakken en loslaten of een balans van toewijding en opties open houden. Het niet kiezen van één pad zorgt ervoor dat je alle opties open houdt, alles vrijblijvend is en je geen verplichtingen aan gaat. Vaak is dit terug te zien in verschillende aspecten van het leven: jouw carrière, relaties of bijvoorbeeld het krijgen van kinderen. Misschien klinkt het op het eerste moment heerlijk, een leven zonder committent en keuzes maken. Het kan echter gevaarlijk worden als je hier te ver in doorslaat.

Op het moment dat je namelijk alle opties openhoudt, vermijd je gewaagde beslissingen. Zonder gewaagde en grote beslissingen zul je echter nooit jouw echte droomleven bereiken. Om dat echte exponentiële geluk te ervaren zul je een keuze moeten maken, op je beslissing moeten vertrouwen en afwijkende meningen van buitenaf moeten negeren. Een leven zonder overtuiging is een leven waarbij jij met alle winden mee waait, maar nergens naar toe werkt. Op het moment dat jij je ergens aan verbind (een bedrijf, een kind, een relatie, een woonplek, etc.), zal het een betekenis naar voren brengen waar zoveel mensen tegenwoordig naar zoeken.

Committeer je aan 1 ding

Leuk en aardig allemaal, maar wat zijn de voordelen van je ergens aan verbinden? Een simpel maar zeer groot voordeel van échte toewijding is de kracht van “samengestelde rente”. Misschien ken jij dit concept wel vanuit de wereld van investeren of heb je heel goed opgelet tijdens de rekenlessen van vroeger. De kracht van samengestelde rente is goed te zien in onderstaand voorbeeld van een investering:

Op het moment dat jij €1000 investeert en 10% rente krijgt, krijg jij €100 er bij. Het jaar later krijg jij echter geen €100, maar €110 (zonder extra investering). Dit verschil lijkt misschien klein, maar op lange termijn kan dit een wezenlijk verschil betekenen. Jouw winst groeit exponentieel.

Dit is echter niet alleen terug te zien in financiën. Ook op bijvoorbeeld het gebied van liefde en kennis zie je dit terug. De echte voordelen van samengestelde rente zie je echter pas echt terug op het moment dat jij je toewijdt tot één ding en hier aan vasthoudt. De dingen die je er voor terugkrijgt zullen steeds groter en mooier worden, simpelweg door de tijd. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een lange vriendschap en alle inside jokes die jullie hebben.Mensen die continu switchen van taak, passie of doel zullen niet de voordelen van echte toewijding ervaren.

Naast het voordeel van samengestelde rente, zul jij met echte toewijding namelijk gek genoeg ook meer vrijheid gaan ervaren. Dit kan tegenstrijdig klinken, want op het moment dat jij alle opties openhoudt, kun je toch alles doen wat je wil? Op het moment dat jij je echter toewijdt aan één ding, zul je minder snel verdrinken in de chaos van mogelijkheden. Je kunt een miljoen dingen “mwah” doen, maar als jij één groot zinvol ding goed doet, is er een grote kans dat jij goed terecht komt. Maar dat ene ding goed doen vraagt toewijding, discipline en doorzettingsvermogen. 

Wil jij jezelf toewijden aan een leuker leven en kijken naar wat je echt belangrijk voor je? En daar onder begeleiding van ervaren coaches en sprekers aan werken? Tijdens Droom Leef geniet ervaar je in twee dagen dat het ook voor jou mogelijk om je leukste leven te leiden! Blijf op de hoogte door je in te schrijven voor de nieuwsbrief of koop jouw kaartjes hier direct.  

Share the love

Facebook
Twitter
LinkedIn

Hoe haal je je doelen? Twee dagen vol met tips en technieken.