Waarom dankbaarheid tonen je gelukkig maakt

Je hebt vast wel eens gehoord dat dankbaarheid tonen je gelukkig maakt. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat op het moment dat je deze vaardigheid oefent, je een stuk meer rust en geluk ervaart. Het is een populair begrip en als je zoekt naar een boek over dankbaarheid, zie je door de bomen het bos niet meer! Maar in hoeverre is dankbaarheid de kortste weg naar geluk en wat kun je zelf doen om jouw dit te vergroten? In dit artikel lees snel en eenvoudig alles wat je moet weten over dankbaarheid! 

Wat betekent dankbaarheid

De betekenis van dankbaarheid is is terug te brengen naar blij zijn met wat je hebt. Het kan er voor zorgen dat jij je prettig voelt en minder zorgen hebt. Dankbaarheid kun je hebben voor zowel de grote als kleine dingen in het leven. Dankbaarheid voorbeelden zijn bijvoorbeeld dankbaar zijn voor het weer, voor de mensen om jou heen, voor het feit dat je een baan hebt, voor hoe jij elke ochtend naast jouw partner wakker wordt en ga zo maar door.

Dankbaarheid uiten is naast dat het fantastisch is voor je eigen rust, ook een manier om anderen fijner te laten voelen. Als anderen door hebben dat jij hen waardeert, zullen ze jouw automatisch positiever ervaren. Dankbaarheid uiten kom dus ten goede van jouw sociale contacten! 

Dankbaarheid kun je oefenen

Dankbaarheid oefenen doe je simpel door regelmatig even een momentje te nemen om bewust stil te staan bij alle mooie dingen in jouw leven. Wij hebben dé vier tips voor jou verzameld, waarmee jij jouw dankbaarheid kunt vergroten. 

Dankbaarheidsdagboek bijhouden 

Een dankbaarheidsdagboek bijhouden is een fantastische manier om jouw dankbaarheid te oefenen. Door elke dag op te schrijven waar jij dankbaar voor bent, zul je meer oog krijgen voor de kleine dingen. Hoewel het niet het doel is, is het natuurlijk ook super leuk om later jouw dankbaarheidsdagboek terug te lezen! 

Mediteren 

Dankbaarheid meditaties zijn een goede manier om jouw dankbaarheid te oefenen. In een dankbaarheidsmeditatie ga je meer naar binnen. Je zult merken dat je meer rust en positieve tijd zult voelen.

Je dankbaarheid tonen 

Door actief dankbaarheid te tonen zul je jouw omgeving positief ervaren. In tegenstelling tot bijvoorbeeld het dankbaarheiddagboek, ben je er met deze manier van oefenen er de hele dag mee bezig!

Affirmaties

Dat affirmaties werken, is lang en breed bewezen. Ook jouw dankbaarheid kun je ermee vergroten! Door het continu herhalen en aan jezelf bevestigen dat je dankbaar bent, zal jouw dankbaarheid automatisch mee gaan.

Dankbaarheid is de kortste weg naar geluk

Dat dankbaarheid is de kortste weg naar geluk is, is misschien een beetje kort door de bocht. Geluk is namelijk voor iedereen anders. Dat het een groot onderdeel is, is wel duidelijk! Door dagelijks dankbaarheid te oefenen en het hiermee te vergroten, zul je meer geluk ervaren.

Je zult de voordelen van dankbaarheid namelijk overal in jouw leven gaan terugzien. Je zult rustiger zijn, minder stress ervaren en over het algemeen een stuk positiever zijn.

Wil je meer tips over persoonlijke ontwikkeling? Schrijf je dan snel in op de website voor de nieuwste tips en tricks! Heb je ook al eens een kijkje bij UNLP genomen? UNLP heeft de leukste opleidingen op het gebied van NLP, Mindfulness, Familieopstellingen en Coaching.

Share the love

Facebook
Twitter
LinkedIn

Hoe haal je je doelen? Twee dagen vol met tips en technieken.