Verminder negativiteit in 3 snelle stappen

Het liefst zou je altijd op-en-top blij zijn. Helaas is het bijna niet te voorkomen dat je wel eens negatieve gedachten voelt. Dat is niet erg. Maar hoe lekker zou het zijn als jij zou weten hoe je hier mee om zou kunnen gaan? In dit artikel maak je kennis met een van de manieren waarmee jij om kunt gaan met negatieve gedachten: de spot, stop en swap methode.

Nadenken over het leven is niet te vermijden. Ook negatieve gedachten zullen daarom wel eens voorbij komen. Hier heb je echter meer invloed op dan wat jij in eerste instantie misschien wel denkt. Want, waarom weet jij nog precies hoe die ene gebeurtenis van 15 jaar geleden plaatsvond, maar kun je niet meer herinneren wie er gisteren naast je zat in de trein? 

Aan alle gebeurtenissen in ons leven geven wij een bepaalde waarde. Dit heeft onder andere te maken met impact, het moment, de intensiteit. Hoe wij vervolgens over deze gebeurtenissen nadenken, is echter aan ons. De gebeurtenissen zijn een feit, de gedachten die wij hier aan koppelen is aan subjectief. Negativiteit is daarom gedrag, niet iemand zijn identiteit. We kunnen dus leren om het los te laten.

Dat kan onder andere met de SSS methode: spot, stop, swap.

Spot – Wees bewust van jouw negatieve gedachten, erken het en accepteer het. Deze fase is slechts jouw mind die commentaar geeft op jouw situatie.

Stop – Stel jezelf de vraag: hoe zou ik anders kunnen denken over deze situatie? Welke positieve invloeden zou dit kunnen hebben?

Swap – Ruil deze negatieve gedachte om met iets dat je fantastisch vind om te doen. Wandelen, lezen, tekenen, naar muziek luisteren of met een vriend praten en herkader het met dankbaarheid

Door deze drie delen toe te passen in jouw leven, zul je een stuk gelukkiger door het leven gaan. Ja, je zult nog wel eens negatieve gedachten hebben. Maar je weet vervolgens hoe je hier meer om kunt gaan, zodat ze snel weer weg 

Wil jij meer manieren ervaren om een leuker leven te leren? Tijdens ons Droom Leef Geniet in Amsterdam leer jij hier alles over! Kijk snel op deze website en bestel je kaartje voordat het te laat is! 

Share the love

Facebook
Twitter
LinkedIn

Hoe haal je je doelen? Twee dagen vol met tips en technieken.