Doe dit als het leven je inhaalt (5 stappen)

Soms voelt het alsof het leven je inhaalt en dat je er geen grip meer op hebt. Als je het gevoel hebt dat je de controle over je leven bent kwijtgeraakt, kun je je hopeloos en machteloos voelen. Gelukkig zijn er eenvoudige stappen die je kunt nemen om de controle terug te krijgen en weer de regie over je leven te hebben. In dit artikel bespreken we er vijf!

1. Bepaal jouw prioriteiten

Een van de belangrijkste stappen om de controle over je leven terug te krijgen, is het bepalen van jouw prioriteiten. Dit betekent dat je duidelijk moet zijn over wat belangrijk is in jouw leven, wat je wilt bereiken en wat je nodig hebt om daar te komen. Maak een lijst van de dingen die voor jou het belangrijkst zijn en stel prioriteiten op basis van deze lijst. Richt je energie en tijd op de dingen die er echt toe doen en die je helpen om je doelen te bereiken.

2. Maak een planning

Een planning maken is een andere belangrijke stap om de controle over je leven terug te krijgen. Stel doelen op voor de korte en lange termijn en maak een planning om deze doelen te bereiken. Stel je doelen op basis van de neurologische niveaus, waarover we o.a. het tijdens Droom Leef Geniet over gaan hebben!

Maak dagelijks een to-do-lijst en houd je eraan. Dit kan je helpen om je dag productiever te maken en je een gevoel van voldoening te geven.

3. Ga staan aan de kant van de oorzaak

Neem de leiding over je leven door verantwoordelijkheid te nemen voor je acties en beslissingen. Ga staan aa nde kant van de oorzaak, in plaats van aa nde kant van het gevolg. Als je bijvoorbeeld je baan haat, doe er dan iets aan en zoek naar een nieuwe baan die beter bij je past. Of als je merkt dat je te veel tijd besteedt aan social media? Stel dan grenzen voor jezelf en beperk je schermtijd. Door de leiding te nemen en actie te ondernemen, kun je de controle terugkrijgen en je leven verbeteren.

4. Zorg voor jezelf

Als je voor jezelf zorgt, voel je je beter en kun je beter omgaan met stress en uitdagingen. Zorg voor voldoende slaap, eet gezond, beweeg regelmatig en neem de tijd voor ontspanning en plezier. Door voor jezelf te zorgen, geef je jezelf de kracht en de energie om de controle over je leven terug te nemen.

5. Zoek ondersteuning

Als je het gevoel hebt dat je de controle over je leven niet alleen terug kunt krijgen, zoek dan ondersteuning. Praat met vrienden en familieleden over wat je doormaakt. Daarnaast is werken aan een leuker leven behalve makkelijker, ook een stuk leuker als je het niet alleen hoeft te doen!

Daarom staan wij op 15 & 16 april 2023 in het Isala theater in Capelle a/d IJssel, waar we met 500 mensen gaan groeien naar ons leukste leven! Ben jij er bij?

Share the love

Facebook
Twitter
LinkedIn

Hoe haal je je doelen? Twee dagen vol met tips en technieken.